KRAP

KRAP er kognitiv, ressourcefokuseret og anerkendende pædagogik

Tryghed, udvikling og pædagogisk omhu hos Tornskov

Tornskov er et bo- og dagtilbud til folk, der er fysisk eller psykisk udviklingshæmmede. Vi lægger vægt på borgernes individuelle behov samt mulighed for udvikling.

​Her hos Tornskov har vi mange års erfaring inden for KRAP-metoder og -redskaber, som vi anvender i vores daglige arbejde. KRAP er en forkortelse for Kognitiv, Ressourcefokuseret og Anerkendende Pædagogik.

​​Tornskov ligger i Sønderborg, hvorfra vi hjælper folk over 18 fra vores lokalområde, herunder Aabenraa, men også fra andre steder i Sønderjylland.

Hvad er KRAP?

KRAP som pædagogisk metode fokuserer på, at alle mennesker har ressourcer og et grundlæggende behov for anerkendelse. Den tager udgangspunkt i, at vi alle oplever vores tanker som virkeligheden. Når KRAP-metoden anvendes, fokuseres der på individets ressourcer fremfor dets svagheder. Dette fokus på det virksomme betyder, at det er lettere at få øje på det, der lykkes.

Selve metoden bygger på erfaringsbaserede redskabsmodeller, som professionelle kan bruge til at arbejde ud fra et anerkendende og ressourcefokuseret menneskesyn. Tilgangen kan anvendes i både skoler og dagtilbud, både inden for normal- og specialområdet, i behandlingsmiljøer, på beskæftigelsesområdet og inden for forskellige rådgivende funktioner.​

Vi anvender KRAP som anerkendende pædagogik i praksis ved at give borgerne adgang til aktiviteter, der fremmer den individuelle borgers kreativitet og sociale kompetencer. Dette sker ved vores aktiviteter, som omfatter alt fra bålhygge til perler og køkkenhave. Aktiviteterne finder sted med kompetente pædagoger til stede, som sørger for, at borgerne har en god oplevelse med de aktiviteter, de laver.

​Kontakt os for at høre nærmere

Kunne du tænke dig at høre mere om, hvorledes vi anvender KRAP-metoden i vores arbejde, så er du altid velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak. Vi besvarer gerne alle dine spørgsmål og vejleder dig ift. din specifikke situation.

​Vi ser frem til at høre fra dig.

Kontakt os for at høre mere om vores botilbud

Hvis du har spørgsmål eller blot har lyst til at høre mere, så kontakt os endelig

Vi besvarer gerne spørgsmål og giver en rundtur på vores bosted for udviklingshæmmede, så du kan fornemme, om det er den rette løsning. Ring til os på telefon (+45) 27 73 11 45 eller send en mail til kontakt@tornskov.dk. Vi besvarer din henvendelse hurtigst muligt.

Vi ser frem til at høre fra dig. 

Vil du i kontakt med os?

Udfyld formularen herunder og vi kontakter dig hurtigst muligt.