KRAP er kognitiv, ressourcefokuseret og anerkendende pædagogik

Hos Opholdsstedet To​rnskov har vi mange års erfaring inden for KRAP metoder og redskaber, som vi anvender i vores daglige arbejde. Denne form for pædagogik er målrettet voksne med udviklingshæmning på længerevarende botilbud. Vi hjælper forskellige mennesker fra Haderslev, Nordborg og resten af Sønderjylland.

På vores opholdssted er vi særligt glad for at praktisere, teoretisere og formidle KRAP-pædagogik. KRAP er metodisk og teoretisk forankret i de kognitive behandlingsformer samt i det ressourcefokuserede menneske- og behandlingssyn. Derudover er pædagogikken inspireret af mange andre metoder og teorier, eksempelvis den systemiske teori og adfærdspsykologien.

Hvad er KRAP?

KRAP som pædagogisk metode fokuserer på, at alle mennesker har ressourcer og et grundlæggende behov for anerkendelse. Den tager udgangspunkt i, at vi alle oplever vores tanker som virkeligheden.​

Når KRAP-metoden anvendes, fokuseres der på individets ressourcer fremfor dets svagheder. Dette fokus på det virksomme betyder, at det er lettere at få øje på det, der lykkes.

Selve metoden bygger på erfaringsbaserede redskabsmodeller, som professionelle kan bruge til at arbejde ud fra et anerkendende og ressourcefokuseret menneskesyn. Tilgangen kan anvendes i både skoler og dagtilbud, både inden for normal- og specialområdet, i behandlingsmiljøer, på beskæftigelsesområdet og inden for forskellige rådgivende funktioner.

Kontakt os for at høre nærmere

Kunne du tænke dig at høre mere om, hvorledes vi anvender KRAP-metoden i vores arbejde, så er du altid velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak.

Vi kan kontaktes på telefon: 27 73 11 45 eller på mail: tornskov2000@gmail.com, så vender vi tilbage med flere informationer hurtigst muligt.​

Find os​

Find os på Facebook​